Potpisan ugovor o izgradnji infrastrukture industrijske zone Nemetin

Foto: Shutterstock

Predstavnici grada Osijeka i građevinske tvrtke Osijek-Koteks potpisali su danas ugovor o izgradnji prometnih površina i oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Nemetin, vrijedan 8,3 milijuna kuna.

Ugovorom je predviđena izgradnja prometnih površina i kolnika, duljine 2,2 kilometra, 4,4 kilometra pješačkih staza, 2,2 kilometara oborinske kanalizacije te javne rasvjete, u roku od 10 mjeseci od uvođenja u posao. Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako se, nakon popunjavanja poslovne zone Tenja, kreće u realizaciju projekta industrijske zone Nemetin, za koju je već pristiglo 15 pisama namjere zainteresiranih ulagača.

Najavio je pritom da će gradska uprava ponuditi pogodnosti poput manjeg komunalnog doprinosa i povoljne cijene kupnje zemljišta za što će uskoro biti raspisan natječaj. Gradska uprava zonu planira popuniti do 2020. godine, rekao je Bubalo ističući kako je riječ o području koje je prometno dobro pozicionirano, jer je u blizini riječne i zračne luke te međunarodnog prometnog V.c koridora.

Predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Herman Molzbichler izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i nastavkom suradnje s gradom Osijekom, a član Uprave Ivica Crnković projekt i njegovu realizaciju u ugovorenom roku smatra značajnim za ukupan razvoj grada, kao i buduće poslovanje tvrtke. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox