Povuci potegni: IKEA se otvara iduće godine

Mnogi zaljubljenici u IKEA-u mogu se početi veseliti jer je vijest o otvaranju tog švedskog lanca namještaja već iduće godine potvrdio potpredsjednik Vade za investicije Ivan Domagoj Milošević, navodi dnevnik.hr.

 

Navodi se kako su uklonjene sve prepreke i kako je stvar samo tehničke prirode. Trgovački bi centar trebao biti na dva kata, posjetiteljima bi trebalo biti omogućeno šest tisuća parkirnih mjesta i više od 320 trgovina, restorana, kafića i drugih sadržaja.

Glasnogovornik IKEA-e Igor Štefanac se nada kako bi se prva robna kuća u ovom dijelu Europe mogla otvoriti već 2012.  Uredi su spremni već pet godina, a zemlja je davno otkupljena. Naplatne kućice Hrvatskih autocesta s Ivanje Reke se uskoro pomiču, a riješen je i problem prenamjene poljoprivrednog zemljišta tako što je IKEA dobila trošak iste. Ostao je samo još jedan detalj, a to je lokalna cesta.

Jedni navode kako će to biti udar na hrvatsku drvnu industriju zbog nevjerice u suradnju s Hrvatskom, dok drugi smatraju kako je to dobar znak za investiranje u Hrvatsku te otvaranje novih radnih mjesta, navodi dnevnik.hr. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox