Prada se nada prikupljanju 2,6 milijardi dolara putem IPO-a u Hong Kongu

Talijanska luksuzna modna kuća Prada planira prikupiti do 2,6 milijardi dolara novog kapitala putem inicijalne ponude dionica (IPO) na burzi u Hong Kongu.

Ta milanska tvrtka planira u Hong Kongu prodati 423,24 milijuna svojih dionica, pri čemu je cjenovni raspon po kojoj će prodavati dionice utvrdila između 36,5 i 48 honkonških dolara (4,7 do 6,2 američka dolara). Inicijalnom ponudom dionica, čiji upis započinje danas, Prada planira prikupiti između 2 i 2,6 milijardi dolara. Službena ponuda bit će lansirana 14. lipnja na burzi u Hong Kongu.

Ta modna kuća, koja uključuje marke Prada, Miu Miu i Car Shoe, a u 95-postotnom je vlasništvu obitelji Prada i izvršnih direktora, posljednja je u nizu modnih brandova koja izlazi na kinesko tržište kapitala. Nedavno su na tamošnje burze svoje dionice uvrstili i američki proizvođač putnih kovčega Samsonite, kao i proizvođač ručnih torba Coach.

Novac prikupljen IPO-om u Pradi planiraju iskoristiti za proširenje svoje prodajne mreže i otplatu bankarskih zajmova. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox