Predloženo zatvaranje Rafinerije Sisak, ali Nadzorni odbor ne želi ni razgovarati o tome

Pred Nadzornim odborom Ine našla se naručena analiza u kojoj se kao jedan od prijedloga spominje i zatvaranje rafinerije u Sisku, piše portal politikaplus.com.

Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Ine potvrdio je da se takav prijedlog našao na stolu članova Nadzornog odbora, ali da se više radi o analizi opcija u kojoj bi zatvaranje rafinerije bila zadnja opcija koju smo odmah odbacili, rekao je Štern. Demantirao je i samu pomisao da bi se o tome moglo raspravljati te da su odmah dali na znanje prisutnima.

Odmah smo im rekli, to precrtajte, rekao je Štern.

Portal piše da su se time potvrdila nagađanja da se modernizaciji sisačke rafinerije pristupa sa zadrškom, pogotovo otkad se ozbiljnije pristupa modernizacije riječke rafinerije. Sisača je rafinerija u ovome trenutku višak i to zastarjeli. Mol u Mađarskoj i Slovačkoj ima tri vrhunske rafinerije, a vlasnik je i rafinerije u Italiji te ne iznenađuje se sisačka rafinerija doživljava kao nepotreban trošak i smetnja.  Portal podsjeća da se s modernizacijom domaćih rafinerija odugovlači već desetljeće i pol. (jk)

 

 

 

 

Izvor: www.politikaplus.com
Foto: Pixsell

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox