Prihodi Konačara veći za 5 posto od planiranog

Foto: Ilustracija

Koncern Končar ove će godine ostvariti prihode veće od planiranih, najavio  je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar, na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, Končar će ovu godinu završiti sa 2,9 milijardi konsolidiranih ukupnih prihoda, što je pet posto više od plana te četiri posto više nego 2011. godine.

Konsolidirani prihodi od prodaje za ovu godinu procjenjuju se na 2,5 milijardi kuna, što je u skladu s planiranim, ali i četiri posto više nego u prethodnoj godini.

Blago očekuje da će Končar ostvariti neto dobit od 160,1 milijun kuna, što je dva milijuna kuna manje nego u 2011. godini.

Najavio je da u 2013. godini očekuje rast prihoda od prodaje od 11 posto u odnosu na ovu godinu, a predviđa da će ostvariti malo manju dobit za sljedeću godinu, od 152,2 milijuna kuna.

Rast ugovorenosti za Inu i Hrvatske vode, broj raspisanih natječaja za HEP te najava investicija u Hrvatskim željeznicama daju realnu osnovu za znatno povećanje novougovorenih poslova u 2013. godini, objasnio je Bago optimistične najave za sljedeću godinu, piše jutarnji.hr. (sh)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox