Prosječna neto plaća za travanj 5.403 kune

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 5.403 kune, što je nominalno 1,7 posto manje, a realno 2,5 posto manje u odnosu na ožujak, objavio je Državni zavoda za statistiku. 

U odnosu na travanj prošle godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za četvrti mjesec ove godine bila je nominalno viša za 0,1 posto, no realno je niža za 2,4 posto.

Za razdoblje od siječnja do travnja ove godine prosječna mjesečna neto plaća iznosila je pak 5.432 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. nominalno više za 1,3 posto, a realno je niže za 0,5 posto.

Najviša prosječna neto plaća za ovogodišnji travanj isplaćena je u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta, u iznosu od 10.004 kune.

Slijedi zračni prijevoz sa prosječnom neto plaćom od 8.964 kune te financijske i uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova s 8.538 kuna.

Zaposlenima u proizvodnji odjeće - najniža plaća

Najnižu prosječnu neto plaću za travanj ove godine od 2.839 kuna imali su zaposleni u proizvodnji odjeće. U proizvodnji kože i srodnih proizvoda prosječna neto plaća za travanj iznosila je 2.931 kunu, a u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.065 kuna. (Hina/sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox