Prosječna zagrebačka plaća u listopadu iznosila 6.348 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za lanjski listopad iznosila je 6.348 kune, što je u odnosu na plaću za rujan manje za 34 kune ili nominalno za 0,5 posto.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na listopad 2010., prosječna je zagrebačka plaća za lanjski listopad bila viša za 71 kunu ili za 1,1 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Zaposleni u gospodarstvu

Zagrebačka statistika pokazuje da zaposleni u gospodarstvu imaju nešto nižu prosječnu plaću od zaposlenih u izvan gospodarskim djelatnostima - prosječna zagrebačka neto plaća za listopad lani u gospodarstvu iznosila je 6.315 kune, a u izvan gospodarskim djelatnostima 6.424 kune.

Prema pojedinim djelatnostima, najnižu prosječnu neto plaću za listopad u Zagrebu imali su zaposleni u uslugama vezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, u iznosu od 3.162 kuna. U zaštitnim i istražnim djelatnostima prosječna neto plaća za listopad iznosila je 3.289 kuna, a u proizvodnji odjeće 3.323 kune.

Nasuprot tome, u dvjema djelatnostima prosjeci plaća za listopad bili su iznad deset tisuća kuna - u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem prosječna neto plaća za listopad iznosila je 12.743 kune, a u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta 10.859 kuna.

Prosječna bruto plaća u Zagrebu za listopad lani iznosila je 9.464 kune, što je za 0,3 posto manje nego za rujan. Na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2010. godine, prosječna bruto plaća nominalo je veća za 1,5 posto. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox