Pukla ljubav između Magme i beogradske NCA Investment group

NCA Investment group, beogradska tvrtka koja je u prosincu prošle godine kupila 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima za 24,6 milijuna eura, nije uplatila ukupni dogovoreni iznos definiran sporazumom do krajnjega roka 31. svibnja, priopćila je danas Magma putem Zagrebačke burze.

 

Magma d.d. i NCA Investment group d.o.o. potpisali su u prosincu 2010. krovni sporazum o prodaji 51 posto udjela u Magminim društvima kćerima, ukupne vrijednosti 24,6 milijuna eura. No, NCA Investment group nije uplatio cjelokupan kupoprodajni iznos do kraja svibnja, što je bio krajnji rok definiran krovnim sporazumom, navodi se u priopćenju.

Društvo NCA Investment group, do sada je uplatilo 18 milijuna eura, koja se odnosi na kupoprodaju 51 posto udjela u društvu Adria Design (15 milijuna eura) i njegovu dokapitalizaciju (3 milijuna eura), stoji u priopćenju.

Preostalih 6,6 milijuna eura odnosi se na kupnju 51 posto poslovnih udjela u društvima Magma B d.o.o. BiH, Magma international d.o.o. Srbija, Kozmolina d.o.o. Srbija i Fides distribucija d.o.o. Hrvatska. Pregovori o potpunom ispunjenju odredbi krovnog sporazuma su u tijeku, zaključuje se u priopćenju Magme. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox