RBA u Sloveniji otpušta polovicu zaposlenika

Austrijska grupa Raifeissen bank International (RBI) drastično će smanjiti opseg poslovanja u Sloveniji te broj zaposlenih u svojoj slovenskoj centrali u Mariboru i u 17 poslovnih jedinica po zemlji, objavili su u utorak slovenski mediji.

Prema tvrdnjama dnevnog lista "Dnevnik", Raiffeisen banka otpustit će dvije trećine od nešto više od 300 zaposlenih, dok poslovni list "Finance" navodi da će broj zaposlenika biti smanjen na polovicu.

Reagirajući na napise u medijima RBI je navela da se radi o optimizaciji unutar grupacije zbog koje će opseg djelovanja u Sloveniji u duljem vremenskom razdoblju prilagoditi poziciji Raiffeisena na slovenskom bankarskom tržištu, ali da će banka i dalje ostati u Sloveniji i poslovati sa svojim klijentima. O broju zaposlenika koji će nakon prilagodbe biti višak ne žele govoriti, dok ne završe razgovore s lokalnim vlastima i zaposlenima.

Raiffeisen banka je prošle godine u Sloveniji zabilježila 5,5 milijuna eura gubitka, a o planovima da smanje opseg poslovanja već je obavijestila slovensku središnju banku, navodi ljubljanski "Dnevnik".

Iako je primarni razlog razlog za smanjivanja opsega poslovanja to što Raiffeisen u Sloveniji nije uspio u planu da postane jedna od pet najvećih banaka, RBI bi iskustva iz racionalizacije poslovanja u Sloveniji mogao primijeniti i na neke druge države u kojima nije uspio postići željenu poziciju na tržištu, tvrdi ljubljanski "Dnevnik". (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox