Renault nominirao solinski AD Plastik za projekt s Daimler Chryslerom

Renault je nominirao solinsku tvrtku AD Plastik za projekt Edison kao dobavljača za pozicije eksterijera i interijera za novo vozilo koje Renault razvija u suradnji s Daimler Chryslerom, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Proizvodnja bi trebala početi 2013. godine, a novi poslovi dovest će do porasta količine vozila za koje AD Plastik isporučuje proizvode za kupca Renault- Revoz iz Novog mesta, odnosno sa sadašnjih 170 tisuća na 230 tisuća vozila.

Ovaj projekt će se odvijati na dvije lokacije: u slovenskom Novom Mestu (varijanta Renault- Revoz i Smart sa 4 vrata) i francuskom Hambachu (varijanta Smart sa dvojim vratima). Namjera je do 2018. realizirati iznos veći od 190 milijuna eura, što bi značilo povećanje realizacije u 2015. godini za 30 posto u odnosu na sadašnju proizvodnju za kupca Renault-Revoz.

Financijski izvještaj pokazuje da je AD Plastik u prvih devet mjeseci 2011. godine imao dobit od 46,43 milijuna kuna, odnosno rast od čak 154,4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. (jk) 

 

 

Izvor: www.zse.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox