Reuters "oprao" Vladu zbog birokracije i korupcije

Ugledni Reuters pozabavio se Hrvatskoj te piše kako se nadamo završiti pregovore s Europskom unijom sredinom godine, te postati članica EU-a 2013. ili početkom 2014. godine, no da nas na tome putu čeka još puno posla, prenosi portal net.hr.

Osim pregovora s Europskom unijom, Reuters piše kako prekomjerna birokracija , razne komunalne naknade, korupcija, spori sudski procesi te problemi sa zemljišnim knjigama koče strana ulaganja u Hrvatsku.

Izravna inozemna ulaganja u Hrvatsku, u prošloj su godini pala na 440 milijuna eura, dok su 2009. iznosila 2,1 milijardu, a godinu prije čak 4,2 milijarde eura.  Reuters piše kako gospodarski rast od 1,5 posto, koji Vlada očekuje u ovoj godini, neće biti dovoljan da preokrene stopu nezaposlenosti od 19,3 posto.

List dodaje kako je vlada predložila porezne olakšice za otvaranje novih radnih mjesta te da su najavili kako će se pobrinuti da problemi sa zemljišnim knjigama ne koče strane investicije i da se utvrde rokovi u kojima administracija mora odgovoriti na zahtjeve potencijalnih investitora. (jk)

 

Izvor: www.net.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox