Robert Bosch d.o.o. Hrvatska otvorio predstavništvo za BiH u Sarajevu

Robert Bosch d.o.o. Hrvatska otvorio je 07. travnja 2011. Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu. Svečanom činu otvaranja pridružio se i ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Joachim Schmidt, koji se i sam obratio prisutnima te, zajedno s generalnim direktorom Boscha za Adria regiju, Thomasom E.Beyerom, simbolično prerezao crvenu vrpcu.

 

Marka Bosch je, preko svojih veletrgovaca u Bosni i Hercegovini, zastupljena još 1995. godine. Na području Bosne i Hercegovine Bosch ima i dva Servisno-školska centra i to u Sarajevu za Bosch toplinsku tehniku, a u Širokom Brijegu za toplinsku tehniku Buderus.
Ured u Sarajevu bit će odgovoran za servisnu i prodajnu podršku Bosch poslovnih područja autoopreme, električnih alata, sigurnosnih sistema i toplinske tehnike.

Firma Bosch ove godine slavi i dvostruki jubilej: 125 godina osnivanja firme i 150 godina od rođenja njenog osnivača, Roberta Boscha. Bosch posluje u više od 300 podružnica i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja te ima čak 283.500 zaposlenika širom svijeta. Međunarodna mreža prodajnih kompanija i partnera obuhvaća oko 150 zemalja, što omogućava prisutnost Boschevih proizvoda i usluga na važnim rastućim tržištima i u budućnosti. (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox