Samsung ulaže četiri milijarde dolara u američku tvornicu

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics objavio je u utorak da će uložiti oko četiri milijarde dolara u svoju američku tvornicu kako bi povećao proizvodnju sistemskih čipova koji se koriste u pametnim telefonima, tablet računalima i drugim elektroničkim proizvodima.

Investicija je namijenjena tvornici Samsung Austin Semiconductor u Teksasu, jedinoj tvornici poluvodiča te kompanije izvan Koreje.

Sredstva će biti iskorištena za osuvremenjivanje postojećih poslova i primjenu sustava masovne proizvodnje LSI, priopćio je Samsung. Takvi čipovi koriste se u svim vrstama elektroničkih proizvoda, uključujući pametne telefone i tablet računalima. Masovna proizvodnja trebala bi početi u drugoj polovici iduće godine.

Drago nam je što ćemo pojačati prisutnost u Austinu i povećati Samsungove kapacitete za vrlo napredne logične proizvode, kazao je Woosung Han, predsjednik Samsung Austin Semiconductora.

Korejska tvrtka priopćila je da ta investicija predstavlja najveću pojedinačnu stranu investiciju u Teksasu u povijesti. Ukupna ulaganja kompanije u Samsung Austin Semiconductor od 1996. premašuju 13 milijardi dolara, stoji u priopćenju. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox