Šef Ingre zbog Arene založio vlastitu imovinu

Igor Oppenheim, šef Ingre založio je vlastitu imovinu kao dodatno jamstvo kreditu koji njegova tvrtka trenutačno ne može otplaćivati, piše Večernji list.

Radi se o kreditu od 15 milijuna eura podignutom u Splitskoj banci, a taj kredit je jednim dijelom potrošen i za gradnju Arene Zagreb. U Ingri su potvrdili da je otplata kredita prolongirana, a banka je uz postojeće tražila i dodatne instrumente osiguranja. Kako Ingra nije imala više što ponuditi, Oppenheim je ponudio 350.000 svojih dionica Ingre.

Večernji list piše kako je Ingra u velikim problemima zbog Arene Zagreb, koju je s Gradom Zagrebom i Vladom gradila po modelu javno-privatnog partnerstva, jer joj Holding (odnosno njegova podružnica) kasni s isplatama najamnine i redovnog održavanja. U Ingri tvrde kako im Holding duguje 9 milijuna kuna za redovno održavanje te 1,7 milijuna kuna za najmaninu, a duguju i 17,7 milijuna kuna depozita.

U Ingri kažu kako više nisu u stanju redovno održavati dvoranu, a postaje upitna i sigurnost Arene te prijeti i eventualno zatvaranje dvorane, piše Večernji list. (J.K.)

 

 

Izvor: Večernji list, 2. prosinca 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox