S&P povisio prognozu za Agrokorove obveznice, Moody's misli da su špekulativne

Međunarodna agencija za kreditne rejtinge Standard & Poor's (S&P) izmijenila je prognozu za kreditni rejting Agrokora 'B' iz stabilne u pozitivnu, a planiranom novom izdanju obveznica, vrijednom 300 milijuna eura, dodijelila je rejting 'B'.

Pozitivna prognoza za kreditni rejting odražava očekivanja Agencije da će ta hrvatska kompanija moći pokazati umjereno smanjenje zaduženosti i štedljivo upravljanje likvidnošću, navodi se u priopćenju S&P-a.

U prioćenju dodaju da Agrokor planira izdanje novih 7-godišnjih obveznica, vrijednih 300 milijuna eura, kako bi refinancirao svoje kratkoročne dugove. U S&P-u napominju da se rejting predloženog izdanja obveznica temelji na preliminarnim informacijama i da će ovisiti o zadovoljavajućoj ocjeni konačne dokumentacije.

Moody's dodijelio B2 rejting

Međunarodna agencija za kreditne rejtinge Moody’s Investor Service dodijelila je privremeni rejting (P) B2 za novo izdanje obveznica Agrokora, vrijedno 300 milijuna eura s rokom dospijeća 2019. godine, a potvrdila je i stabilnu prognozu za rejtinge te hrvatske prehrambene tvrtke.

Moody's dodjeljuje privremene rejtinge pred konačnu prodaju dužničkih instrumenata, a takvi rejtinzi odražavaju preliminarno mišljenje Agencije vezano isključivo za konkretnu transakciju, kaže se u priopćenju te agencije.

Agencija će potom temeljem zaključne ocjene finalne dokumentacije moći utvrditi konačni rejting tih dužničkih papira, koji se može razlikovati od privremenog rejtinga, dodaje se u priopćenju Moody'sa.

Rejting B2 novih Agrokorovih vrijednosnica na istoj je razini kao i rejting same kompanije i njezinih postojećih dužničkih papira, vrijednih 550 milijuna eura, kazala je Tanya Savkin, potpredsjednica i viša analitičarka u agenciji Moody's.  (Hina/jk) 

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox