Španjolci masovno otkazuju mobilnim operaterima

Španjolski operateri mobilne telefonije izgubili su u travnju rekordan broj klijenata, posebno divovi Telefonica i Vodafone, budući je gospodarska kriza ugrozila potrošnju, izvijestio je u petak španjolski regulator.

Oko 380 tisuća klijenata otkazalo je u travnju usluge mobilnih operatera, čime se njihov ukupni broj smanjio treći mjesec zaredom pod pritiskom vladinih mjera štednje i ogromne nezaposlenosti. Bez posla je gotovo svaki četvrti Španjolac a vlada je morala prihvatiti 100 milijardi eura međunarodne pomoći kako bi spriječila kolaps banaka.

Pad broja klijenata u mobilnoj telefoniji osobito je izražen u sektoru bonova koji je ostao bez 297.984 klijenata, naveo je u priopćenju regulator Comision del Mercado de Telecomunicaciones.

Gubitak korisnika zbog jeftinije konkurencije

Vodeći operateri poput Telefonice i Vodafona gube korisnike u sve žešćoj konkurenciji manjih poduzeća na domaćem tržištu, koja su spustila cijene. Tako je Telefonica Movistar u devet mjeseci izgubio čak 1,6 milijuna klijenata.

U travnju je Vodafone izgubio 367.327 klijenata, a 189.037 ih je napustilo Movistar. Orange je pak u travnju privukao 17.760 novih korisnika dok je broj onih Yoigovih porastao za 1.490. (Hina/sh)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox