Stisla kriza: Prihodi Vipneta pali 10 posto

Telekomunikacijski operater Vipnet u prvom tromjesečju ove godine ostvario je dobit prije kamata i poreza (EBIT) od 8,6 milijuna eura, što je 28,2 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuju podaci Vipneta i Telekom Austria Grupe.

Operativna dobit Vipneta u prvom tromjesečju smanjena je na godišnjoj razini za 13,6 posto i iznosila je 24,9 milijuna eura. Pali su i ukupni prihodi, i to za 10 posto, na 90,3 milijuna eura.

Pad prihoda u Vipnetu objašnjavaju dodatnim pogodnostima ponuđenim korisnicima, smanjenjem cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i regulacije roaminga, te manjom potrošnjom korisnika.

Operativna dobit pala je unatoč pravovremeno poduzetim mjerama programa upravljanja troškovima koje su generirale smanjenje operativnih troškova za 7,6 posto, a mjesečni prihod po korisniku smanjen je za 16,2 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine i iznosi 9,2 eura, kaže se u izvještaju Vipneta. Unatoč tome, dodaje se, Vipnet je zadržao udio u ukupnoj vrijednosti tržišta koji i dalje iznosi 40 posto. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox