Tko bi rekao: Domaća odvjetnička elita i ne zarađuje puno

Prema službenom cjeniku, dnevnice domaćih odvjetničkih zvijezda dosežu i po tisuću eura,no financije medijski eksponiranih odvjetnika ne idu tome u prilog, piše tportal.

Primjerice, Anto Nobilo je godinu u kojoj je zastupao Damira Polančeca optuženog za aferu Spice zaključio s gubitkom. Odvjetničko društvo Nobilo i dr. u 2010. godini imalo je 398.000 kuna prihoda, što je za pola manje nego godinu prije te su poslovali s gubitkom od 376.000 kuna.

Gubitak od 40.000 kuna imalo je i Odvjetničko društvo Šerić i Šerić ( osnivači Branko Šerić i njegov sin Aljoša). No, budući da je društvo osnovano u travnju prošle godine, dostupni poslovni rezultati odnose se samo na drugi dio godine. U godini kada je Branko Šerić zastupao Ivana Mravka iz afere HEP, polugodišnja dobit iznosila je 424.000 kuna.

Odvjetničko društvo Rabar&Visković koje je osnovao Ljubo Pavasović Visković s Moranom Rabar prošle je godine zaradilo 725.000 kuna, a na kraju godine imali su ukupnu dobit od 47.000 kuna. Pavasovićev najpoznatiji klijent je Robert Ježić iz afere Dioki i HEP.

Prodanović u plusu

Veljko Miljević koji zastupa bivšeg šefa Podravke Darka Marinca u aferi Spice, prošle je godine preko odvjetničkog društva kojeg je osnovao s Goranom Miljević zaradio 1,1 milijun kuna, a godinu je zaključio s dobiti od samo 30.000 kuna. Miljevićev klijent prošle godine bio je i Branimir Glavaš.

Jedan od eksponiranih odvjetnika je i Marijan Hanžeković koji među klijentima ima i farmaceutsku kompaniju. Odvjetnička tvrtka koju je osnovao sa sedam partnera ima čak 77 zaposlenih, a pršle godine zaradili su 29 milijuna kuna, a dobit je na kraju iznosila 651.000 kuna
Čedo Prodanović, odvjetnik  bivšeg premijera Sanadera u prošloj godini zabilježio je rast prihoda od 1,1 milijuna kuna, dok je godinu zaključio s dobiti od 362.000 kuna.

Službene tarife kažu da odvjetničke dnevnice mogu iznositi i do 1.000 eura, odvjetnici s branjenikom mogu napraviti i drugačiji ugovor. Podsjetimo, odvjetnik Prodanović hvalio se medijima da je Vlada braniteljima optuženih generala u Haagu mjesečno plaćala 20.000 bruto. Prema ovome ili nas lažu pa imaju relativno male honorare ili se potvrđuju priče da jedan dio odvjetnika svoje usluge naplaćuje u gotovini pa njih nema u knjigama. (jk)

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox