Todorić će prodati Ledo?

Koncern Agrokor u postupku preuzimanja Mercatora ima vrlo male mogućnosti novog zaduživanja i to u maksimalnom iznosu od otprilike 250 milijuna eura – što je granica da ne prekrši obaveze prema investitorima u svoje obveznice, piše Poslovni dnevnik.

Ljubljanski Dnevnik ističe, pozivajući se na dokumente iz UniCredita, da koncern Ivice Todorića akviziciju Mercatora namjerava odraditi uglavnom bez vlastitih sredstava s obzirom da je riječ o poslu teškom više od 830 milijuna eura.

Prodaje Ledo?

Potencijalnim partnerima pri tom Agrokor najavljuje i opciju prema kojoj bi radi namicanja porebnog kapitala tijekom naredne godine prodao Ledo za koji bi, kako se neslužbeno doznaje, mogao dobiti 480 milijuna eura, a kao mogući kupac spominje se Unilever.

Dnevnik navodi da bi u postupku preuzimanja Mercatora Agrokorovi partneri EBRD i IFC trebali osigurati svaki po 170 milijuna eura.

Zanimljivo je i da se kao mogući partner kojeg bi Agrokor uveo navodi rovinjski Adris koji bi ''dodao'' još potrebnih 280 milijuna eura. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 5. prosinca 2011.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox