Todorić dobio "košaricu"

Nadzorni odbor Pivovarne Laško odlučio je ne prihvatiti ponudu Agrokora, koji je slovenskoj tvrtki nudio 221 eura po dionici za njezinih 23,34 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercator.

 

Nakon sjednice nadzornog odbora održanog u prostorijama pivovare Union u Ljubljani, predsjednik nadzornog odbora Vladimir Malenkovič rekao je kasno poslije podne novinarima da se ponuda Agrokora ne može prihvatiti zbog prošlotjedne odluke državnog regulatora, vladina ureda za zaštitu tržišnog natjecanja.
Spomenuti je ured prošlog tjedna Pivovarni Laško, ali i bankama koje imaju znatne dioničke udjele u Mercatoru, ograničio slobodno raspolaganje dionicama najvećeg slovenskog trgovačkog lanca bez svog pristanka te tako praktično spriječio da uprava prezadužene Pivovarne Laško prihvati Agrokorovu ponudu.

Malenkovič je rekao da je nadzorni odbor u srijedu zadužio upravu PL-a da pripremi novu strategiju prodaje nestrateške imovine, a da u isto vrijeme nastavi i pregovore s bankama kreditorima o reprogramiranju svojih kreditnih obveza.

Direktor PL-a Dušan Zorko izjavio je novinarima da u sadašnjem trenutku ne može reći kad će ta nova strategija biti napravljena. Potvrdio je da još nema dogovora o eventualnom pristupanju Pivovarne Laško konzorciju banaka koje svoje vlasničke udjele u Mercatoru žele objediniti s dionicama Pivovarne Laško.
Prema toj zamisli, koju je pokrenula uprava "Mercatora", pokušalo bi se na novom međunarodnom tenderu postići višu ponuda od nekog novog strateškog interesenta za većinski paket dionica Mercatora koji bi se takvim objedinjavanjem dobio. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox