Todorić kupuje Kerumovo trgovačko carstvo?

Sve je izglednije da bi Agrokor Ivice Todorića mogao preuzeti trgovačko carstvo splitskog gradonačelnika Željka Keruma, piše Večernji list.

U nekim članicama Narodnoga trgovačkoga lanca (NTL-a) kažu kako je kupnja gotova stvar, dok iz Agrokora dolaze informacije kako još uvijek samo pregovaraju.

U ovom slučaju Todorić bi trebao preuzeti Kerumove trgovine, radnike i dobavljače, dok bi Kerumu ostali poslovni prostori. Večernji list piše kako bi ova kupnja mogla donijeti i puno posla za Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) jer se Todorić već približio limitu dopuštene tržišne koncentracije.

 

Cijena nepoznata

 

Kerum je navodno tražio 200 milijuna eura i "ni lipe manje"  te nije poznato koliko je spreman popustiti Ivici Todoriću.

Ekonomski analitičari kažu kako Kerum može najviše dobiti 100 milijuna eura.  Naime, na toliko se procjenjuje vrijednost 2,8 posto Kerumovog tržišnog udjela u hrvatskoj trgovini. Lani je s prihodom od 1,3 milijarde kuna bio na 10. mjesto na listi najvećih trgovaca u Hrvatskoj. (J.K.)


 

Izvor: Večernji list, 22. prosinca 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox