Todorić sprema novi lov na Mercator

Koncern Agrokor danas ponovno kreće s pripremama za novi pokušaj preuzimanja slovenskog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik.

Ivici Todoriću, vlasniku Agrokora, cilja je prikupiti 75 posto dionica plus jednu dionicu, a to je ujedno i uvjet financijskih partnera koji ga podupiru u planovima za kupnju Mercatora. S tolikim paketom Todorić bi nesmetano mogao upravljati kompanijom. Nakon ljetnih priprema očekuje se da će Agrokorov tim javnu ponudu dati dioničarima u rujnu ove godine te ovaj put „inicijativa“ ide od strane kupca.

Osim što se ovoga puta Todorić odlučio na javnu ponudu, za razliku od lanjskog sudjelovanja na međunarodnom natječaju koji je zajednički objavio koncern prodavatelja (banke i Pivovarna Laško), jedna je stvar bitno drugačija. Za razliku od 221 euro koliko je Todorić lani nudio Slovencima sada će cijena biti niža.

Koliko točno, još se ne zna no nagađa se da bi mogla biti i do 50 eura viša od cijene na burzi. Trenutno se dionicama Mercatora na Ljubljanskoj burzi trguje izmeđi 120 i 130 eura. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 14. svibnja 2012.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox