Todorić uvjerljivo najbogatiji Hrvat

Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, s bogatstvom od 3,7 milijardi kuna uvjerljivo je najbogatiji Hrvat na ljestvici hrvatskog Forbesa.

Todorić je vlasnik  Konzuma, Belja, Vupika, Leda, Tiska, Zvijezde, a da je uspio u kupnji Mercatora ušao bi u na globalnu Forbesovu listu.

Obitelj Besnier, vlasnik Lactalisa i Dukata imaju 1,9 milijardi kuna te se nalazi na drugom mjestu, dok se hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić s oko 854 milijuna kuna kapitala u Hrvatskoj nalazi na trećem mjestu te je s tog mjesta „izbacila“ Emila Tedeschog.

Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe koja je prošle godine ostvarile prihode od 2,197 milijardi kuna nalazi se na četvrtom mjestu, a na petom mjestu je Ante Vlahović, predsjednik Adris grupe sa 460,7 milijuna kuna.

Na šestom mjestu nalazi se  Plinio Cuccurin (291 milijun kuna),  slijede redom Anđelko Leko (275,7 milijuna kuna), Milan Artuković (229 miilijuna kuna), Marinko Zadro (224,9 milijuna kuna), Dražen Bobić (187,2 milijuna kuna), Dragutin Drk (151,9 milijuna kuna), Veljko Župan (139,8 milijuna kuna), Branko Zec (138,9 milijuna kuna).

Sa 84,3 milijuna kuna na 20. mjestu nalazi se Robert Ježić, no sljedeće godine zbog gubitka Diokija ispada s liste.

Među 100 najbogatijih ljudi u Hrvatskoj je i 11 Hrvatica, a najbogatija je Lada Tedeschi Fiorio, sestra Emila Tedeschija koja se nalazi na 18. mjestu sa 96,1 milijuna kuna. (jk)

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto:  Jurica Galoic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox