Tri hrvatske tvrtke skriveni šampioni među 100 najboljih

Hrvatske tvrtke Dok-ing, Bodren i Durante m2 na ljestvici su sto najboljih "skrivenih šampiona" kompanija u regiji jugoistočne Europe plus Kazahstan i Turska, piše Poslovni dnevnik.

Dok-ing je prepoznat kao pravi lider, Bodren kao veliki potencijal, a tvrtka Durante m2 kao tvrtka s vrlo obećavajućom budućnošću. Projekt je proveden od bledske poslovne škole IEDC, austrijskog instituta CEEMAN te nacionalnih partnera iz svake zemlje.

Dok-ing je zagrebačka tvrtka koja je jedan od svjetskih lidera u robotici za humano razminiranje. Bodren je zagorska vinarija koja je od svog prvog nastupa u Londonu 2008. do danas dobila ukupno šest zlatnih medalja te niz drugih trofeja za svoje ledene i suhe borbe. Durante m2 je u kategoriji novoosnovanih poduzeća i jedan je od četiri globalna specijalizirana distributera i proizvođača revolucionarnog proizvoda u području građevine pod nazivom "joint free slabs". 

Kako je došlo do ideje pojašnjava Rebeka Danijela Vlahov sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta: Na temelju istraživanja u Njemačkoj odlučeno je da se prvi put tako nešto napravi i za jednu regiju. Uvjet je bio da su tvrtke relativno nepoznate u javnosti, a da na globalnoj, kontinentalnoj ili barem regionalnoj razini zauzimaju jednu od prve tri tržišne pozicije.

Kada je riječ o Hrvatskoj u uži izbor je ušlo 10-ak tvrtki od kojih su neke otpale nakon dubinske analize. Nagrade će se laureatima dodijeliti na svečanosti u Beču 17. i 18. studenoga. (HT)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 11. studenog 2011.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox