U Tuheljskim Toplicama hotel vrijedan 12 milijuna eura

Predsjednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Danilo Tuerk otvorili su u četvrtak novi hotel u sklopu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama i pozdravili zajednički investicijski projekt vrijedan 12 milijuna eura.

Ovaj projekt nosi jednu poruku, poruku optimizma koja nam je potrebna više nego ikad - da možemo ako imamo hrabrosti i znanja, kazao je šef hrvatske države.

Također je istaknuo da su Slovenija i Hrvatska partneri. Zaista mislim da nema nijedne druge ekonomije u našem susjedstvu s kojom možemo ovako dobro raditi, dodao je Josipović i ocijenio da je gospodarska suradnja između dviju zemalja odlična, ali da može i mora biti još puno bolja. Predsjednik Tuerk je kazao da Hrvatska i Slovenija trebaju "velike projekte i uspjehe", ali da ovu investiciju vidi i kao simbol suradnje dviju susjednih država.

Između Slovenije i Hrvatske se gradi povjerenje, a to je povjerenje vrlo važno za našu buduću suradnju. Ovaj objekt je odraz povjerenja i učinimo sve da to međusobno povjerenje i dalje gradimo i u tom duhu riješimo preostale probleme, rekao je slovenski predsjednik.

Privlačenje investicija

Otvaranju hotela nazočio je i ministar turizma Veljko Ostojić koji je rekao da je pitanje konkurentnosti hrvatskog turizam u fokusu ove vlade jer je povećanje konkurentnosti uvjet za privlačenje investicija.

Novim hotelom "Well", koji ima 126 soba i novi kongresni centar kapaciteta 450 ljudi, Terme Tuhelj, koje su u vlasništvu Termi Olimia iz slovenskog Podčetrtka, postale su najveći kontinentalni turistički centar u Hrvatskoj. Kamen temeljac za hotel prije godinu dana položili su upravu Josipović i Tuerk. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

 

 

 


 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox