U Vukovaru potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje industrijskih kolosijeka

 U Vukovaru je potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje, odnosno sanacije industrijskih kolosijeka. Sporazum su potpisali Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, Srećko Đuranović, direktor Agita i Dragan Njegić, direktor Vukovarske gospodarske zone.

 

Svrha sporazuma je poticanje i jačanje poduzetničke inicijative. Njime se određuje način sufinanciranja, projektiranja i izgradnje, odnosno sanacije postojećih industrijskih kolosijeka u Vukovarskoj gospodarskoj zoni koje će sufinancirati  HŽ Cargo, Grad Vukovar i Agit.

Osim toga, temeljem ovog Sporazuma kroz višegodišnju poslovnu suradnju tvrtke HŽ Cargo, Agit, Vukovarska gospodarska zona i Grad Vukovar razvijat će i druge oblike međusobnoga poslovnog povezivanja i suradnje u cilju gospodarskog i strateškog razvoja.     

Projekt revitalizacije industrijskih kolosijeka izravan je poticaj razvoju industrijske proizvodnje i razlog je angažmana HŽ Carga na području Vukovara. Industrijski kolosijeci služe isključivo za utovar i istovar robe pojedinih korisnika prijevoza, a u privatnom su ili mješovitom (privatno-državnom) vlasništvu. Na tim se kolosijecima obavlja preko 80 posto ukupnog utovara i istovara HŽ Carga, stoga HŽ Cargo sudjeluje u njihovoj revitalizaciji gdje s vlasnikom za to ima ekonomsku opravdanost, kao i svoj strateški interes. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox