Ugovor Hypo banke i Holdinga o kreditiranju kupnje stanova u Novom Jelkovcu - Sesvete

Hypo Alpe-Adria Bank d.d. i Zagrebački holding potpisali su ugovor o povoljnijem kreditiranju kupnje nekretnina koje je Holding izgradio u sesvetskom naselju Novi Jelkovec.

 

Nominalna kamatna stopa već od 4,98 posto

Kupcima stanova u Novom Jelkovcu Hypo banka nudi povoljnije uvjete kreditiranja. Riječ je o stambenim kreditima s maksimalnim rokom otplate od 30 godina, ako se radi o kupnji stana, te rokom otplate do 15 godina, ako se kupuje garaža ili parkirno mjesto.

Krediti će se realizirati po tri modela od kojih će svaki imati iznimno povoljnu kamatnu stopu i koja je fiksna tijekom prve dvije godine. Nominalna kamatna stopa za Model A iznosi 4,98 posto (EKS 6,12%) uz učešće od 30 posto, za Model B kamata iznosi 5,40 posto (EKS 6,35%) uz učešće od 15 do 30 posto, a za Model C 5,80% (EKS 6,64%) uz učešće kupca od 0 do 15 posto od iznosa kupoprodajne cijene.

Cijena kvadratnog metra ovisi o kvadraturi te se kreće od 1.149 do 1.295 eura. Potreban omjer iznosa kredita i vrijednosti nekretnine je 1:1, a prilikom obrade kreditnih zahtjeva priznavat će se kupoprodajna cijena nekretnine.

Jamstveni fond kao posebna pogodnost

Korisnicima kredita osigurana je i posebna pogodnost u vidu Jamstvenog fonda kojim se dužniku koji ostane bez redovnih mjesečnih primanja omogućuje mirovanje otplate. U takvim slučajevima na zahtjev dužnika otplata anuiteta se zaustavlja, a otplata se odgađa na rok najduže do 18 mjeseci kod kredita za kupnju stana. Pogodnost roka odgode može se koristiti u više navrata, a sredstva iz Jamstvenog fonda mogu se koristiti do polovine ugovorenog otplatnog razdoblja. (PS/MJ)

 

Foto: www.hypo-alpe-adria.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox