Ukinuli čekove, dug će naplaćivati ranije

Foto: Ilustracija

Novosti se odnose na klijente Zagrebačke banke i Erste banke. Zaba od 1. prosinca više ne izdaje čekove, a Erste je odlučila da će ubuduće ranije naplaćivati dug po MasterCardu.

Zagrebačka banka je od 1. prosinca 2012. prestala s izdavanjem čekovnih blanketa, izvijestili su iz te banke na svojim internetskim stranicama, a ista je obavijest stigla ovih dana i klijentima banke.

Navode kako se čekovima Zagrebačke banke može plaćati do 15. prosinca 2013., a banka će zaprimati čekove na naplatu do 30. lipnja 2014.

U banci kažu i da njihovi korisnici mogu kupovati na rate Maestro karticom tekućeg računa, bez kamata i naknada, te i drugim karticama u ponudi banke pri čemu se, navode, limit za plaćanje na rate sada može dodatno povećati vraćanjem neiskorištenih čekova.

Za svaki vraćeni ček, limit za plaćanje u ratama povećat će se za 1.000 kuna, do maksimalne visine limita u Zabinoj Lepezi ili Platnom asistentu koji klijent koristi, piše Novi list.

Erste banka uvodi također niz novina u poslovanju od čega je za klijente, korisnike Ersteove MasterCard kartice bitna ona o pomaku datuma naplate za tri dana - umjesto 15. u mjesecu kao do sada, dug po Masteru sada treba vratiti 12. u mjesecu, prenosi net.hr. (sh)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox