Ulaznica za Gazprom: Tko je Rus koji je ušao u IGH?

U drugom krugu dokapitalizacije investitori su upisali i uplatili gotovo 80 milijuna kuna vrijednosti novih dionica Instituta IGH te su postali vlasnici 40 posto temeljenoga kapitala tvrtke na čijem je čelu Jure Radić, piše Poslovni dnevnik.

Ruski biznismen Veniamin Mezhibovskiy sa 60.000 upisanih dionica postao je vlasnik 22,7 posto dionica odnosno glasačkih prava u IGH. Mezhibovskiy je generalni direktor tvrtke Saturn – Gas Turbine koja radi opremu za Gazprom, a u Hrvatskoj je već realizirao nekoliko projekata. Ovaj potez trebao bi biti ulaznica hrvatskim građevinarima za rusko tržište.

U drugom krugu dokapitalizacije Instituta IGH po 15.000 dionica upisale su dvije zagrebačke tvrtke u vlasništvu Vlade Čovića, jednog od najuspješnijih poduzetnika sa šibenskog područja: Zagreb Montaža i ZG-Montag. Svaka od tvrtki stekla je po 5,7 posto glasačkih prava u IGH-u.

U dokapitalizaciji su sudjelovala i 173 zaposlenika IGH putem IGH-ESOP-a, a upisali su 3920 dionica čime su stekli malo manje od 1,5 posto glasačkih prava. (jk)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 24. svibnja 2012.
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox