Unicredit poslovao s gubitkom; Najavio prikupljanje 7,5 milijardi eura novog kapitala

Talijanski bankovni div Unicredit u ponedjeljak je izvijestio da je treće tromjesečje zaključio s neto gubitkom od 10,64 milijardi eura, poglavito zbog niza jednokratnih otpisa, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovao s neto dobiti od 335 milijuna eura.

 

Kao glavne razloge gubitka u poslovanju u banci navode otpis goodwilla u iznosu 8,7 milijardi eura, povezan s akvizicijama, uključujući i poslovne operacije u Ukrajini i Kazahstanu. Ukazuju i na otpis 135 milijuna eura grčkog duga, kao i dodatni otpis u nekim ograncima, poput Hypovereinsbanka i Bank Austria.

Podaci za devetomjesečno razdoblje pokazali su neto gubitak u poslovanju u visini 9,32 milijarde eura.

Unicredit je danas također usvojio dugoročni strateški plan čiji je cilj dodatno ojačati regulatornu kapitalnu osnovicu kako bi se što bolje pozicionirao u kontekstu nastavljenih neizvjesnosti u makroekonomskom okruženju i novog regulatornog okvira, također uzimajući u obzir zahtjeve financijskim institucijama važnim za globalni sustav, navodi se u priopćenju.

Odobreno je tako izdanje prava u ukupnom iznosu 7,5 milijardi eura i očekuje se da će biti zaključeno u prvom tromjesečju iduće godine. U sklopu mjera jačanja kapitala Unicredit također ne planira iduće godine isplatiti dividendu temeljem rezultata poslovanja u 2011., stoji u bančinom priopćenju. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox