UniCredit širi poslovanje u istočnoj Europi

Talijanska banka UniCredit otvorit će 900 novih poslovnica u istočnoj Europi, najavio je njezin izvršni direktor Federico Ghizoni, spomenuvši i važnu ulogu Hrvatske. Banka će otvoriti 300 novih poslovnica u Rumunjskoj, 120 u Mađarskoj, 180 u Rusiji, Bugarskoj i Srbiji i još 300 u Turskoj.

 

U istočnoj Europi možemo se širiti bolje i brže nego naša konkurencija. Još ima prostora za rast u sektoru poslovanja s građanima i tvrtkama, kao i u sektoru investicijskog bankarstva - kazao je Ghizzoni u Londonu prilikom predstavljanja novog plana širenja poslovanja.

UniCredit je u prvom redu zainteresiran za rast u Rusiji, Turskoj i Poljskoj, ali važne su i Hrvatska i Češka, kazao je čelnik banke. Banka također sa zanimanjem prati stanje u Ukrajini, dodao je: Tamošnja je situacija teška, ali ipak nešto bolja otkada je nova vlada promijenila odnos prema Rusiji.

Opovrgnuo je informaciju da je banka sastavila popis zemalja iz kojih se namjerava povući. Trenutno nema mogućnosti za prodaju, možda će se u budućnosti ukazati.
Naglasio je također da UniCredit ne namjerava ulagati u baltičke zemlje, Slovačku i Sloveniju. Te nam zemlje nisu atraktivne - naglasio je. Banka ne planira povećati kapital kako bi financirala rast u istočnoj Europi, dodao je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox