Unilever zainteresiran za kupnju 10,6 posto Podravke?!

Multinacionalna kompanija Unilever zainteresirana je za preuzimanje 10,6 posto dionica Podravke koje drži OTP banka, piše Business.hr, pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Radi se o dionicama koje su nakon afere Spice završile u mađarskoj OTP banci kao zalog za kredit. U Unileveru nisu potvrdili tu vijest, a iz Podravke su poručili da ne pregovaraju o prodaji  Podravkinih dionica u vlasništvu MOL-a, odnosno OTP banke.

Čelnici Unilvera navodno već neko vrijeme pokušavaju dogovoriti sastanak s Upravom Podravkom. Prosječna cijena za 10,6 posto dionica se procjenjuje na malo manje od 185 milijuna dionica (prosječna cijena Podravkine dionice na Zagrebačkoj burzi iznosi 320,6 kuna, a u paketu je 577.000 dionica). Kupnja 10,6 posto Podravke donosi i mjesto u Nadzornom odboru koprivničke kompanije.

Neki od najpoznatijih brendova koje Unilever ima su Knorr, Rama, Hellmans, Lipton. Nestleu kao jednom od najvećih Unileverovih konkurenata kupnja srpskog Centroproizvoda mogla bi donijeti prevlast u regiji te se kupnja 10,6 posto dionica Podravke čini kao logičan korak, piše list. (jk)

 

Izvor: Business.hr, 21.lipnja 2011.
Foto: podravka.hr 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox