Uspješno dovršen proces pripajanja Erste vrijednosnih papira u Erste banku

Proces pripajanja investicijskog društva Erste vrijednosni papiri d.o.o., Zagreb (EVPZ) društvu Erste&Steiermärkische bank d.d. (Erste banka), najavljen još prije nekoliko mjeseci prilikom predstavljanja godišnjih financijskih rezultata banke za 2010. godinu, uspješno je dovršen.

 

Erste banka od ovog tjedna preuzima i nastavlja pružati sve investicijske usluge i aktivnosti na tržištu kapitala kroz posebno oformljenu Direkciju brokerskih poslova i prodaje građanstvu, kojoj je na čelu dosadašnji predsjednik uprave EVPZ-a Hrvoje Krstulović.

Pripajanje EVPZ-a Erste banci za same klijente ne donosi nikakve promjene, budući da će se sve poslovne aktivnosti na tržištu kapitala nastavljati obavljati na istoj adresi, s istim brokerima te putem istih kontakt telefona kao i dosad. Pripajanjem EVPZ-a Erste banka preuzima i stupa u sva prava i obveze iz ugovora o obavljanju brokerskih poslova koje je EVPZ sklopio s klijentima, te su sve potrebne radnje obavljene da se sve transakcije zadaju i namiruju bez prekida i dodatnih radnji klijenata.

Osnovni cilj pripajanja EVPZ-a Erste banci, kao i stjecanja svih dionica društva Erste Card Club d.o.o. te većinskog udjela u društvu Erste Factoring d.o.o., jest maksimizacija sinergijskih učinaka, daljnja optimizacija troškovne strane poslovanja te, sukladno navedenom, daljnje jačanje pozicije Erste banke na tržištu. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox