Uz Erste banku i HAMAG do dvije milijarde kuna

Erste&Steiermärkische Bank i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji kojim Erste banka postaje sudionik Jamstvenih programa HAMAG INVEST-a vrijednih dvije milijarde kuna.

Riječ je o nekoliko programa koji obuhvaćaju različite potrebe obrtnika i poduzetnika – subjekata malog gospodarstva prilikom financiranja tekućeg poslovanja ili novih projekata ulaganja, pružajući im kvalitetan instrument osiguranja u vidu bezuvjetnog jamstva na prvi poziv, navodi se u priopćenju. 

Erste banka kontinuirano traži i prati kvalitetne projekte kako bi poduprjela zdrave poduzetničke inicijative i gospodarski razvoj u danim objektivnim okolnostima. Naime, poduzetnici se suočavaju s izuzetno zahtjevnom i teškom godinom, a naša je zadaća pružiti im potporu i biti im pouzdani partner.Jamstveni programi HAMAG INVEST-a svakako su korak u tom smjeru jer će našim klijentima, malim i srednjim poduzetnicima, omogućiti lakši pristup financiranju, istaknuo je predsjednik Uprave Erste banke Petar Radaković ovom prigodom.

U trenucima kada je dugotrajna recesija dovela male i srednje poduzetnike do krajnje poslovne iscrpljenosti, kada su poduzetnici i obrtnici uglavnom iskoristili većinu kolaterala za postojeće kreditne linije, prvoklasna jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije predstavljaju značajan doprinos oživljavanju cjelokupnog tržišta i jačanju potražnje malih i srednjih poduzeća za novim kreditima kojima će se financirati novi projekti te neposredno omogućiti stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta. Potpisivanjem ovog Sporazuma, Erste banka i HAMAG INVEST dokazuju kako su kao institucije prepoznali važnost svoje uloge te preuzeli svoj dio odgovornosti za pokretanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović.

Novim će sporazumom poduzetnicima, klijentima Erste banke, koji nisu u mogućnosti ponuditi adekvatno osiguranje za kredite, biti omogućeni povoljnijiuvjeti podizanja kredita. Odobrena jamstva odnose se na osiguranje povrata dijela glavnice kredita koji će Erste banka odobriti svojim klijentima, subjektima malog gospodarstva. (ps/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox