Uzelac: Vlada će unatoč štednji investirati u projekte na područjima od posebne državne skrbi

Potpredsjednik hrvatske vlade Slobodan Uzelac izjavio je tijekom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji i razgovora sa županicom Marinom Lovrić-Merzel da će vlada, unatoč štednji, "investirati u projekte elementarnih egzistencijalnih uvjeta stanovništva na područjima od posebne državne skrbi kao što su elektrifikacija, obnova mostova i cesta".

 

Uzelac je rekao kako je to štednja "putem investicija u osnovne životne uvjete stanovništva na tim područjima", pri čemu je dodao kako nije riječ o dodatnoj potrošnji.

Istaknuo je kako su došli u Sisačko-moslavačku županiju s namjerom da pomognu daljnjem rastu i razvoju tog područja u dijelu za koji je sa svojim suradnicima zadužen u vladi, ponajprije u razvoju društvenih djelatnosti i sustava zaštite i unaprjeđenja ljudskih prava. Osnovni nedostatak na području od posebne državne skrbi u županiji zapravo je čovjek - rekao je Uzelac i dodao da su neka područja "demografski prazna" te da je obaveza vlade pomoći u obnovi infrastrukture i razvoju tih područja. Budite uvjereni da ću ja i cijeli moj tim inzistirati na dosljednoj realizaciji orijentacije vlade o potrebi dodatnog ulaganja u razvoj ove hrvatske regije - poručio je Uzelac.

 

Razvoj socijalne strukture

 

Napomenuo je da su sa županijskim vodstvom razgovarali o razvoju tzv. socijalne infrastrukture na tim područjima, koja se ponajprije odnosi na zaštitu stanovništva starije životne dobi, kao što je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe u Dvoru. Izvijestio je da je vlada donijela odluku o financiranju doma od 26 milijuna kuna i da će gradnja početi iduće godine, a završiti 2012. godine.

Vlada će 2011. za popravak nerazvrstanih cesta na područjima od posebne državne skrbi u toj županiji izdvojiti desetak milijuna kuna, u obnovu vodovoda sedam milijuna kuna, a znatan će novac uložiti u elektrifikaciju naselja na Banovini koja još nemaju struje. Razgovaralo se i o uređenju bivše bolnice u Glini u socijalnu ustanovu za stare i nemoćne osobe, koja ne bi bila otvorena samo za stanovnike toga grada, nego i za stanovnike cijele Banovine i Korduna. Ta bi županija 2011. u obnovu infrastrukture na područjima od posebne državne skrbi trebala uložiti 8,5 milijuna kuna, rekla je Lovrić-Merzel. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox