"Varteks" s gubitkom od 31,2 milijuna kuna

Varteks u prvih je šest mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 31,2 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine imao gubitak od 17,9 milijuna kuna, objavila je varaždinska odjevna industrija.

 

Varteks je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario ukupan prihod od 144,5 milijuna kuna, što je 7,4 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Ističe se da je razlika vidljiva u stavci "ostali poslovni prihodi" i nije vezana uz redovite poslovne aktivnosti društva, već najvećim dijelom proizlazi iz prihoda od prodaje nekretnine koji su u istom razdoblju 2010. realizirani u visini od 15 milijuna kuna.

Istodobno su ukupni rashodi Varteksa u prvoj polovici ove godine od 176 milijuna kuna povećani za 1 posto. Također se navodi da Varteks za prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje bilježi rast prihoda od prodaje od 9,4 milijuna kuna, na 136,7 milijuna kuna.

Na stranim tržištima ostvaren je izvoz u vrijednosti od 65,1 milijun kuna, što je povećanje za 10,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox