Veneto banka u 2011. godini ojačala poslovanje u svim segmentima

Veneto banka d.d. objavila je poslovne rezultate za 2011. godinu iz kojih je vidljiv rast u svim segmentima poslovanja. Tako je 2011. godine u odnosu na 2010. godinu broj korisnika kreditnih kartica povećan za 42%, dok je broj korisnika debitnih kartica veći za 26%. Značajno je rastao i broj korisnika Internet bankarstva, i to za 34% u godini dana.

U 2011. godini banka je isplatila 17% više kredita u odnosu na godinu ranije te je ostvareno 12% više depozita u istom razdoblju. Sam broj klijenata banke u 2011. godini povećao se za 5%.

Predstavljajući poslovne rezultate Veneto banke d.d., koja na domaćem tržištu posluje već šest godina, Michele Romano, predsjednik Uprave Veneto banke je istaknuo: Veneto banka je moderna financijska institucija čiji je cilj biti inovativna i samostalna banka koja osigurava kvalitetne usluge te proizvodi trajne vrijednosti za svoje vjerne klijente i zaposlenike, uz poštivanje moralnih načela i preuzimanje društvene odgovornosti. Prodajna mreža Veneto banke d.d danas ima uhodanu organizaciju poslovanja s fizičkim i pravnim osobama uz ponudu proizvoda izrazito konkurentnih na bankarskih tržištu.

Preliminarni pokazatelji poslovanja Veneto banke d.d. u prvom kvartalu 2012. godine pokazuju daljnju tendenciju rasta. Tako je do 31. ožujka 2012. godine ostvaren planirani cilj u broju novootvorenih računa i izdanih kreditnih kartica, dok je taj cilj u segmentu debitnih kartica čak i premašen za 5%.  (PS/JK)

 

 

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox