Vienna Insurance Group (VIG) bilježi snažne rezultate u prvoj polovici 2021.

U prvoj polovici 2021. matična kuća Wiener osiguranja VIG d.d. u Hrvatskoj, Vienna Insurance Group, bilježi snažan pomak u odnosu na isto razdoblje u 2020.


VIG Grupa ostvarila je 5.77 milijardi eura premije, što predstavlja rast od 3.5% u odnosu na prethodnu godinu. Sve ključne brojke pokazuju značajna poboljšanja u odnosu na isto razdoblje u 2020., što potvrđuje stabilnost grupacije unatoč kontinuiranom utjecaju pandemije COVID-19. Najveći pokretač rasta bili su segmenti osiguranja imovine i osiguranja od nezgode, a rast je zabilježen i u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju te motornim vozilima. Višekratna premija životnih osiguranja zabilježila je rast od 1.9%, dok je jednokratna premija pala za 6.7%.

Konsolidirana dobit Grupe prije oporezivanja iznosi 251.4 milijuna eura, što je čak 25% iznad vrijednosti u prethodnoj godini. Kombinirana kvota Grupe iznosi 95.2%, što je 0.3% manje u odnosu na 2020., dok je omjer solventnosti dosegao izvrsnih 267%.

Poslovni razvoj VIG Grupe nastavlja se na razini prije pandemije koronavirusa. Značajan porast premije i dobiti postignut je u okruženju koje ostaje izazovno, obzirom da je i tokom prve polovice godine pandemija uvelike utjecala na svakodnevni život. Naš poslovni model koji svim tvrtkama Grupe daje poduzetničku slobodu potrebnu za prilagođavanje proizvoda i rješenja u skladu s lokalnim potrebama, pokazao se pozitivnim čimbenikom našeg stabilnog razvoja, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox