Vipnet postao 100 postotni vlasnik B.neta

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, završena je transakcija između Vipneta i B.neta čime je Vipnet u potpunosti preuzeo 100 postotno vlasništvo nad B.netom, najvećim hrvatskim kabelskim operaterom, izvijestili su iz Vipneta.

Transakcijom u vrijednosti 93 milijuna eura završeno je najveće preuzimanje unutar hrvatskog tržišta. Ovom akvizicijom Vipnet je, kako se navodi, dodatno osnažio poziciju vodećeg tržišnog inovatora koji je u potpunosti spreman odgovoriti na sve zahtjeve vezane uz očekivani snažan rast broadbanda, televizije i multimedijalnih proizvoda na hrvatskom tržištu. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, financijski direktor i član Uprave Vipneta Bernd Schmutterer te predsjednik Uprave BEWAG-a Michael Gerbavsits i član Uprave BEWAG-a Reinhard Schweifer.

Također je danas predstavljena i nova Uprava B.net-a - dosadašnji predsjednik Uprave Adrian Ježina ostaje na toj poziciji, dok su novi članovi Uprave Kristina Kezele kao glavna direktorica za operativne poslove i Alen Ranilović kao glavni direktor za marketing i prodaju. Kezele i Ranilović oboje dolaze iz Vipneta, Ranilović s mjesta direktora strategije, a Kezele s mjesta rukovoditeljice razvoja tržišta. Predstavljen je i novi Nadzorni odbor B.neta kojeg čine predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković kao predsjednik i član Uprave Vipneta Bernd Schmutterer kao član. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox