VIPnetu pali prihodi za 8,5 posto, dobit za 10 posto

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet u trećem je ovogodišnjem kvartalu ostvarila 123,7 milijuna eura ukupnih prihoda, što je 8,5 posto manje nego u istom lanjskom kvartalu, dok je operativna dobit (EBITDA) smanjena 10 posto, na 52,2 milijuna eura, izvijestili su iz te tvrtke.

Poslovni rezultati Vipneta objavljeni su u Beču u sklopu rezultata Telekom Austria Grupe čija je Vipnet članica, a kako navode iz te tvrtke, u rezultatima za treći kvartal prvi put je uključena i tvrtka B.net koja je od kolovoza ove godine u stopostotnom vlasništvu Vipneta.

Iz Vipneta dodaju i da je u tom kvartalu dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila 35,2 milijuna eura, što je, po podacima iz izvješća Telekom Austria, za 14,6 posto manja dobit.

Iz Vipneta pak važnim ističu i što su u trećem kvartalu ove godine povećali kapitalna ulaganja, za 77,6 posto, na 8,4 milijuna eura.

Broj korisnika u trećem je kvartalu ove godine porastao za 1,6 posto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, te ih je krajem tog kvartala bilo 2,17 milijuna.

Pritom se broj pretplatnika povećao za 9,3 posto, broj prepaid korisnika smanjio za 2 posto, dok je korisnika bežičnog broadbanda porastao za 19 posto, na njih oko 195 tisuća.

Iz Vipneta navode i da su tijekom trećeg kvartala ove godine zadržali udjel u vrijednosti tržišta od 40 posto. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox