Vlada ipak može počistiti za sobom, MMF im nije potreban

Vlada je protiv dolaska MMF-a jer smatra da možemo sami rješavati svoje probleme, rekla je danas predsjednica vlade Jadranka Kosor odgovarajući na upit kako komentira današnje izjave guvernera HNB-a Željka Rohatinskog.

 

Ne znam točno što je gospodin Rohatinski rekao, a pogotovo što je mislio rečenim, ali je vladino stajalište da možemo sami rješavati svoje probleme i protiv smo dolaska MMF-a - kazala je premijerka Kosor nakon današnje svečanosti obilježavanja 40 godina Termoplina.
Ne znam je li guverner mislio, kad se spominju MMF i mjere, da je vlada možda trebala smanjiti mirovine, plaće i sva socijalna davanja, pri čemu mislim na rodiljne naknade i doplatak, jer je to velika stavka državnog proračuna, oko 4 milijarde kuna. Stajališta smo da to nije trebalo smanjivati, a podsjećam kad je MMF svojevremeno došao u Hrvatsku, onda bi to bila jedna od prvih mjera: znači drastično smanjivanje plaća u državnim i javnim službama i svih socijalnih davanja, smanjivanje prava branitelja. Dakle, ne znam je li na to mislio, pa će vjerojatno pojasniti
- kazala je premijerka.

Istaknula je da se koalicijska vlada dogovorila da ne bi bilo dobro u rebalansu za ovu godinu smanjivati plaće i mirovine i dodatno urušavati standard i potrošnju građana. (Hina/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox