Zagorje Tehnobeton poslovima u Srbiji nadoknađuje manjak investicija na domaćem tržištu

Kako bi nadomjestila stagnaciju na domaćem tržištu, tvrtka Tehnobeton iz Zagorja okrenula se stranim tržištima među kojima je i srbijansko, gdje je pristuna više od godinu dana, piše Business.hr.

Zagorje Tehnobeton u Mladenovcu gradi trgovački centar od oko 10.000 kvadratnih metara, a projekt je u završnoj fazi. Radi se o ulaganju za koje Zagorje Tehnobeton dijelom osigurava inženjering i radnu snagu. Tehnobeton radi i na projektu u Kragujevcu, gdje je glavni izvođač radova, a riječ je o poslovno-prodajnom centru od 70.000 kvadratnih metara u koji će međunarodna tvrtka Plaza Centers uložiti oko 60 milijuna eura. U Tehnobetonu najavljuju kako će ovo biti samo prvo od nekoliko ulaganja u Srbiju.

Riječ je o vrlo ozbiljnim poslovima za strane investitore u Srbiji koji su nas pozvali jer su zadovoljni našim radom i to u djelatnostima u kojima smo bili jako eksponirani pa i najbolji u Hrvatskoj. To isto nastojimo postići i na stranim tržištima kako bismo nadoknadili manjak poslova na hrvatskom tržištu, rekao je za Business.hr Miroslav Bunić, generalni direktor Zagorje Tehnobetona.

U ukupnim prihodima prodaja u inozemstvu nije velika ali je povećana gotovo pet puta u odnosu na isto razdobolje lani. Zagorje Tehnobeton u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarilo 841 milijun kuna, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 14 posto manje, za Tehnobeton rekordnu 2009. godinu kada je tvrtka ostvarila rast od 7 posto u odnosu na 2008. (J.K.)

 

 

 

 

 

 

Izvor: Business.hr, 29. studenoga 2010.

Foto: gp.zagorje.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox