Zagrepčani u siječnju zaradili 6.228 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 6.228 kuna, što je 3,6 posto manje od plaće za prosinac, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

 

U odnosu na siječanj prošle godine zagrebačka prosječna neto plaća za siječanj ove godine veća je za 1,8 posto ili za 109 kuna.

Najniže neto plaće u Zagrebu za siječanj ove godine bile su u proizvodnji odjeće u iznosu od 3.183 kune, potom u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.294 kune, te u zaštitnim i istražnim djelatnostima 3.410 kuna.

S druge strane, u dvjema djelatnostima prosjeci za siječanj veći su od deset tisuća kuna, a to su upravljačke djelatnosti; savjetovanje u vezi s upravljanjem s 13.598 kuna i promidžba (reklama i propaganda) i istraživanje tržišta s 10.814 kuna. U računalnom programiranju, savjetovanju i povezanim djelatnostima, prosječna zagrebačka neto plaća za siječanj iznosila je 9.272 kune.

Prosječna zagrebačka bruto plaća za siječanj od 9.254 kune bila je manja u odnosu na prosinac za 1,6 posto, a u odnosu na prošlogodišnji siječanj veća za 0,5 posto. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox