Zoltan Aldott i društvo će raditi na poboljšanju ulagačke klime u Hrvatskoj

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council –  FIC), udruga osnovana u siječnju 2012. godine, čije će djelovanje biti usmjereno na poboljšanje ulagačke klime u Hrvatskoj, jučer je predstavljena javnosti.

Svoje ciljeve udruga namjerava ostvariti kroz trajnu suradnju s tijelima vlasti, suradnjom s poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranjem čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište.

Izvršni odbor Udruženja stranih ulagača čine predsjednik Trpimir Renić (CEMEX Hrvatska), potpredsjednik Mladen Fogec (Siemens), potpredsjednik Zoltán Áldott (MOL) te članovi odbora Julian Ogrin (Tele2), Siniša Trbojević (Japan Tobacco International) i Ivan Kovalkovič (Philip Morris International). Svi članovi Udruženja posjeduju značajno iskustvo rada u međunarodnom poslovnom okruženju koje su dopunili kroz poslovanje u Hrvatskoj. Stoga su uvjereni kako hrvatskim partnerima mogu ponuditi nova rješenja koja se mogu uspješno primijeniti u zemlji.

Ključno privlačenje ulaganja 

Ekonomska kriza značajno je pogoršala tržišne uvjete te je privlačenje ulaganja postalo ključno kako bi gospodarstvo zemlje ostvarilo rast. Smatram da bi i domaći i strani ulagači trebali igrati ključnu ulogu u oporavku hrvatskog gospodarstva te svojim iskustvom doprinijeti tom zahtjevnom i važnom pothvatu. Strani ulagači osobito su važni za Hrvatsku jer omogućuju svjež dotok kapitala, pridonose otvaranju novih radnih mjesta te osiguravaju integraciju Hrvatske u globalno gospodarstvo, izjavio je predsjednik Izvršnog odbora FIC-a, Trpimir Renić.

Jedan od prvih koraka koji FIC namjerava napraviti je provesti istraživanje o ulagačkoj klimi koja vlada u Hrvatskoj. Takve će informacije biti polazište za konkretne aktivnosti koje će biti usmjerene na poboljšanje uvjeta u kojima djeluju strani ulagači u Hrvatskoj, što pozitivno djeluje na poslovnu klimu općenito. (PS/JK) 

 

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox