Dug od 130 milijuna kuna: Horvatinčićeve tvrtke pred bankrotom?!

Analizom financijske dokumentaciju o poslovanju tvrtki Tome Horvatinčića, srpske Novosti došle su do podataka kako njegovo poslovno carstvo posluje loše i bilježi gubitke veće od 130 milijuna kuna.

Novosti pišu da mu se projekt Cvjetni još nije isplatio te da je Horvatinčić uložio velike svote novca u turistički projekt na Krku, za čiju mu je realizacija potrebna slična vrste suradnje lokalnih i državnih vlasti poput one koju je imao u Zagrebu.

Hoto grupa, Hoto kuće i Santa Marina, tri Horvatinčićeve glavne tvrtke, nagomilale su preko 130 milijuna kuna gubitaka, lani čak 73 milijuna kuna. Hoto centar koji iznajmljuje dvije nekretnine u središtu Zagreba ostvario je prihod od 1,1 milijun kuna.

Hoto grupa, investitor projekta na Cvjetnom trgu, iz prethodnih godina prenijela je gubitak od 39,7 milijuna kuna, a lani je izgubila dodatnih 42,6 milijuna kuna, odnosno ukupno 82,3 milijuna kuna. Hoto kuće su 2009.godine imale gubitak od 5,1 milijun kuna, a prošle godine od 426.000 kuna.

Santa Marina, od prošlih godina ima gubitak od 16 milijuna kuna, a 2010. godine  izgubila je 30,2 milijuna kuna, odnosno ukupno 46,2 milijuna kuna. Tvrtka Santa Marina nema nikakvih prihoda, osim 98 tisuća kuna na iznajmljivanje jahte i to svojem vlasniku, no ima dugove na osnovu kojih samo na kamata godišnje gubi više od pet milijuna kuna. (jk)

 

Izvor: www.novosti.com
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox