ICC potvrdio uhićenje Gadafija, prikazana njegova fotografija

Tužiteljstvo međunarodnog kaznenog suda (ICC) ima potvrdu da je na jugu Libije uhićen Saif al-Islam Gadafi, čiju je prvu fotografiju nakon uhićenja u međuvremenu prikazala i libijska televizija.

 

U kontaktu smo libijskim ministarstvom pravosuđa kako bi smo osigurali da bilo kakva solucija u vezi s uhićenjem Saifa al-Islama bude u skladu s međunarodnim pravom - rekla je glasnogovornica tužiteljstva ICC-a, potvrdivši da je uhićen.

Saif al-Islam Gadafi, sin bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, uhićen je u pustinji na jugu Libije, objavio je u nešto ranije ministar pravosuđa i ljudskih prava u Nacionalnom prijelaznom vijeću (NTC) Mohamed al-Alagi. Sa Saifom je uhićeno nekoliko njegovih tjelohranitelja, ali nitko od visokih dužnosnika bivšeg Gadafijeva režima. On pri uhićenju nije ozlijeđen i dobroga je zdravlja, rekao je al-Alagi.

Libijska televizija je u međuvremenu i prikazala njegovu prvu fotografiju nakon uhićenja. Gadafi sjedi na fotelji u nepoznatoj prostoriji, u dobrome stanju, ali s debelim zavojima na palcu, kažiprstu i srednjem prstu desne ruke. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox