Bilokalnik drvo u stečaju, 136 radnika ostaje bez posla

Menadžment tvrtke Bilokalnik drvo donio je odluku da podnese prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad tom tvrtkom, priopćeno je nakon sastanka čelnika Nexe grupe, u čijem se sastavu nalazi Bilokalnik drvo, s predstavnicima radnika i sindikata.

Razlog za pokretanje stečaja je nesposobnost tvrtke da plaća svoje obveze, nemogućnost pronalaska novih isplativih poslova, nepovoljne projekcije poslovanja u narednim mjesecima, ukratko, neodrživost daljnjeg poslovanja tvrtke u aktualnim tržišnim okolnostima, navodi se u priopćenju koje je podijeljeno novinarima nakon sastanka. U priopćenju se najavljuje da će zahtjev za stečajem biti formalno podnesen sljedeći tjedan.

Poslovanje Bilokalnik drva, tvrtke koja ima 136 zaposlenih, zaustavljeno je krajem prošle godine, a u međuvremenu poduzeti napori kako menadžmenta, tako i matične Nexe grupe oko pronalaska strateškog partnera ili neke druge mogućnosti za nastavak poslovanja nisu urodile odgovarajućim rješenjem.

Nastavak poslovanja Bilokalnik drva donio bi samo daljnje gomilanje dugova koje tvrtka ne može podmirivati, a to bi bilo neodgovorno i prema zaposlenicima, dobavljačima i svim ostalim vjerovnicima, ali i prema vlasniku tvrtke, Nexe grupi. To kao odgovorna osoba ne mogu dopustiti, izjavio je, kako se prenosi u priopćenju, direktor Bilokalnik drva Josip Teskara.

Ispunjenje obveza prema zaposlenicima

Problemi u poslovanju su posljednjih nekoliko mjeseci rezultirali kašnjenjem plaća zaposlenicima, ali Bilokalnik drvo će, ponovno uz pomoć Nexe grupe, ispuniti sve zakonske obveze prema zaposlenicima, poručuju iz Nexe grupe.

Mi smo radili i po 12 sati za minimalnu plaću. Učinili smo sve da ne dođe do kraja tvrtke u kojoj su neki proveli čitav svoj radni vijek. Ovaj mjesec dobili smo plaću tek za prosinac. Krivca za ovakvo stanje vidimo u gazdi Ivanu Ergoviću (vlasnik Nexea), rekao je jedan od radnika napuštajući pogone Bilokalnik drva u Koprivnici. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox