Uštedite uz IThome rješenja za pametan dom

U svijetu u kojem energetska učinkovitost postaje sve značajnija, inovativna IT rješenja za pametan dom, ali i ured, i više su nego dobrodošla! Jer naša će budućnost značajno ovisiti o učinkovitom postupanju s raspoloživim energetskim izvorima. 

Kako uštedjeti energiju u kućanstvu uz istovremene financijske uštede? Koja su revolucionarna IT rješenja za uređenje pametnih interijera? U čemu se sastoji njihov inovativni potencijal?

Odgovore na ova i druga zanimljiva pitanja saznat ćete 17. travnja na adresi zagrebačkog Poslovnog centra VMD u Vukovarskoj ulici  gdje će biti predstavljeno IThome rješenje „Pametan dom“ – koncept modernog doma i ureda koji donosi povećanje sigurnosti, znatne energetske uštede i veću kvalitetu boravka u prostoru. Ali to je tek početak...

Naime, zaljubljenici u tehnologiju, kao i oni kojima su ekološka i energetska svijest nit vodilja u svakodnevnom životu, moći će i sami iskušati ovaj sustav te se uvjeriti u njegovu revolucionarnost.

Energetske uštede, cloud i wireless sistem

IThome rješenje 'Pametan dom' povezuje i kontrolira gotovo sve tehničke sustave, a njegova se revolucionarnost bazira ne samo na znatnim energetskim uštedama, nego i na cloud te wireless sistemu, poručio je Davor Prpić, vlasnik tvrtke Inteligentna kuća, zaslužne za razvoj ovog najjeftinijeg i najkvalitetnijeg pametnog rješenja za stambene prostore, ujedno i jedinog hrvatskog podrijetla.

Drugim riječima, korisnik nema dodatnu opremu u svom domu, ne brine se o njezinom održavanju, i što je najbitnije, neovisno o tome gdje se korisnik nalazi, putem jednostavnog klika na smartphoneu, može pametno upravljati, između ostalog, rasvjetom, grijanjem i klimom unutar doma odnosno ureda, pojasnio je Prpić.

 

Posjetiteljima će kroz iskustveni prikaz biti demonstrirana iznimno jednostavna instalacija ovog pametnog tehnološkog rješenja, ali i njegove brojne druge prednosti, poput optimizacije troškova koju korištenje ovog sustava donosi. Primjerice, njegova integracija u kućanstvo omogućuje korisnicima čak i do 30% financijskih ušteda na kućnom budžetu. Uz to što omogućuje povezivanje sigurnosti u jedan sustav (protuprovala, vatrodojava, alarmiranje kod istjecanja vode i plina, SOS dojava), uvelike pridonosi i zaštiti okoliša. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox