Poliklinika Bagatin Zagreb: Kako uspješno poslovati u vrijeme financijske krize

10/10/2011

Pitanje uspješnog poslovanja tvrtke u vrijeme financijske krize pomalo je nalik na zen budizam: to jest tajna i nije tajna. Kako to i zašto? U ovom ćemo vam članku, iz kuta poslovanja Poliklinike Bagatin, pokušati odgovoriti na ta pitanja te vam približiti kako uspješno poslovati u vrijeme krize.

Mi, voditelji i djelatnici „Poliklinike Bagatin“, u ovom bismo članku htjeli naglasiti dvije činjenice:

Svaki poduzetnik treba vjerovati u sebe, suradnike i u ono što radi („think positive“), zatim prihvatiti izazov=investirati u stručno osoblje i najsuvremeniju opremu, uvijek stremiti višem cilju=uspješnom poslovanju. U tu svrhu treba napraviti 'master plan' rada i razvoja tvrtke, s klijentom na prvom mjestu. Taj plan treba kontinuirano i strpljivo provoditi; rezultati dolaze postupno, po principu 'kamenčića bačenog u vodu' (krugovi/pozitivni rezultati postaju sve veći i veći).

„Stezanje remena“ („rezanje“ financija) nije najbolji način za poslovanje u vrijeme krize. Dakle, umjesto „stezanja remena“, mi smo prihvatili izazov i krenuli dijametralnim putem (suprotno od 'stezanja remena'), u ciljanu i svrsishodnu financijsku investiciju nabave novih, najsuvremenijih aparata, na dobrobit naših klijenata.

Klijent je uvijek na prvom mjestu

Apsolutno SVE u našem radu podređeno je našem najvažnijem cilju, našoj poslovnoj filozofiji, a to je zadovoljan klijent, što znači da je klijent uvijek prvom mjestu. Kao važan segment komunikacije s klijentima (s ciljem pružanja adekvatne usluge - onoga što bi klijent želio) ističemo: mi za svakog klijenta imamo vremena, pozorno saslušamo njegove želje i očekivanja te, nakon uvodnih konzultacija, pružamo uslugu najviše kvalitete.

Vrhunski stručnjaci i najsuvremenija oprema

 Kontinuirano ulažemo u stručno usavršavanje doktora i medicinskih sestara te nabavljamo najsuvremeniju opremu kako bismo našim klijentima pružili najbolju moguću uslugu. Naši doktori, dr. med. Tomica Bagatin i dr. med. Dinko Bagatin, kontinuirano i aktivno sudjeluju u radu svjetski priznatih i poznatih strukovnih kongresa i manifestacija. Uz to, permanentno rade na vlastitom stručnom usavršavanju prateći najnovija svjetska dostignuća u struci te u primjeni najsuvremenije opreme. Također, naše se medicinske sestre i svi doktori-vanjski suradnici, kontinuirano stručno usavršavaju prateći najprestižnija svjetska dostignuća u struci.

Od svih suradnika, prije svega, očekujemo da budu karakterne osobe, visokostručne te komunikativne i ljubazne u odnosu s klijentima. Prirodnost i iskrenost u komunikaciji te povjerenje ono je što klijenti od svih nas u prvom kontaktu najviše očekuju (i to s punim pravom jer, klijent nam je uvijek na prvom mjestu). Nakon toga, do izražaja dolazi naša najviša stručnost u pružanju usluge, potpuno povjerenje klijenata zaokružujemo kontrolnim pregledima i savjetima.

Uspješno poslovanje u vrijeme krize odlučili smo unaprijediti kupnjom najsuvremenije opreme, koja je trenutno dostupna i kod nas. Budući da nam je izuzetno važna sigurnost klijenata, nabavili smo najbolji anesteziološki aparat koji je trenutno dostupan na tržištu. Također, nabavili smo aparat Vectra 3D, koji daje novu dimenziju samom pregledu. Na svom realnom 3D modelu klijent može vidjeti svoj budući izgled nakon operativnog zahvata (korekcije nosa, brade, trbuha, stražnjice, povećanje grudi, liposukcija). Ova usluga je u čitavoj regiji dostupna jedino u „Poliklinici Bagatin“.

Nabavili smo i Med Contour (u SAD-u se naziva „Vaser Shape“), dokazano najbolji aparat za neinvazivno oblikovanje tijela (neinvazivna alternativa operativnoj liposukciji), ima FDA odobrenje što je garancija da se radi o sigurnom tretmanu bez neželjenih posljedica. Na najvećem svjetskom medicinskom kongresu estetske medicine, „Aesthetic awards“, održanom 4.6.2011. godine u Las Vegasu, dr. Troel za ovaj aparat dobiva prestižnu nagradu za najbolje dostignuće u neinvazivnom oblikovanju tijela (Best Non-Invasive Body Shaping Enhancement).

Dostupnost informacija i osoblja u svakom trenutku

 Radi cjelovitosti informacije, a prije samoga dolaska u „Polikliniku Bagatin“, da bi klijent bio sveobuhvatno informiran, na web stranici www.poliklinikabagatin.hr  nudimo brojne informacije:

a)      o nama i o uslugama koje obavljamo

b)      o najsuvremenijoj opremi koju koristimo

c)      3 D animacije zahvata i

d)     video zapisi našega rada

e)      ekstremni makeoveri na NovaTV.

Za komunikaciju s klijentima maksimalno koristimo društvene mreže (Facebook, Twitter, Youtube i LinkedIn) i ponosni smo što smo u Hrvatskoj i regiji u tomu br. 1 u našoj branši. Informacije radi, samo na Facebooku imamo 45.000 članova (s tendencijom svakodnevnog porasta). Jedan od naših glavnih aduta na Facebooku je aplikacija „Pitaj Dr. Bagatina“ - prve besplatne konzultacije na društvenim mrežama, gdje naši kirurzi uz svakodnevne odgovore sa zida stranice, na najzanimljivija pitanja odgovaraju u obliku video klipova.

Društveno odgovoran rad ustanove

Poliklinika Bagatin također praktičnim primjerom pokazuje i dokazuje da je društveno odgovorna ustanova. Zapošljava mlade gluhe osobe te aktivno sudjeluje u brojnim humanitarno-sportskim projektima, od kojih je najistaknutiji projekt „Pomaganje je uvijek IN“, za pomoć gluhim i nagluhim košarkašima.

Ovaj projekt „Poliklinika Bagatin“ podupire logistički i financijskim sredstvima. Na taj način želi primjerom pokazati i drugim ustanovama kako konkretno pomoći mladim osobama s invaliditetom: zapošljavanjem i pomaganjem u humanitarno-sportskim projektima od značaja za mlade i širu društvenu zajednicu. Više o tomu na www.pomaganje.com

Izazov poslovanja u vrijeme financijske krize

Poliklinika Bagatin prihvatila je izazove i odlučila kompletno poslovanje prilagoditi potrebama klijenata. Njezini djelatni doktori i medicinske sestre prate sva nova svjetska kretanja na području maksilofacijalne i estetske kirurgije. Najsuvremenijom opremom pružaju klijentima vrhunsku uslugu, u suvremenom, ugodno opremljenim prostoru. Dostupni su klijentima putem svih medija, e-maila te putem društvenih mreža.

Uz to, angažirani su u društveno korisnom radu i humanitarnim projektima. Poliklinika Bagatin isto tako svojim primjerom dobre prakse, zapošljavanjem mladih gluhih osoba, daje primjer i poticaj drugim ustanovama da zapošljavaju, educiraju i pomažu osobama s invaliditetom, s ciljem lakše i bolje integracije u društvo. Sve ove aktivnosti znak su da smo prihvatili suočiti se s novim kretanjima i izazovima u vrijeme financijske krize. Uspjet ćemo jer imamo jasnu viziju i ciljeve, a svjesni smo da se do toga dolazi jedino i isključivo predanim radom, na „duge staze“. Nema uspjeha „preko noći“, a pogotovo ne bez prihvaćanja izazova (rizika) i bez ustrajnog rada. To je odgovor na pitanje: „Kako poslovati u vrijeme financijske krize?“, a tako se posluje u svako vrijeme (jer svako vrijeme ima svoju krizu i izazove).

 

Tradicija

Poliklinika Bagatin specijalizirana je za maksilofacijalnu, opću i plastičnu kirurgiju. Jedna je od najutjecajnijih i najkvalitetnijih medicinskih ustanova za maksilofacijalnu, estetsku i plastičnu kirurgiju na području Grada Zagreba, Republike Hrvatske i Regije. Utemeljio ju je 2002. godine prof. dr. sc. Marijo Bagatin sa svojim sinovima Dinkom i Tomicom Bagatin. Prof. dr. sc. Marijo Bagatin bio je svjetski poznati i priznati maksilofacijalni i estetski kirurg koji nastavlja tradiciju ranije Privatne ordinacije za maksilofacijalnu kirurgiju osnovanu 1995. godine.

Od 2006. godine Polikliniku preuzimaju njegovi sinovi, dr. med. Dinko Bagatin (plastični kirurg) i dr. med. Tomica Bagatin (maksilofacijalni i estetski kirurg) te, uz pomoć mlađeg brata, Ognjena Bagatina, MBA, voditelja Poliklinike, uspijevaju nastaviti uspješno nastavljaju put koji je započeo njihov otac.


Aparat VECTRA 3D - konzultacije trećeg tisućljeća

Ukoliko ste jedna od tisuće osoba koja svake godine razmišlja o podvrgavanju estetskom plastičnom zahvatu, od sada stižu dobre vijesti za Vas! 

Svi želimo izgledati ljepše, zadovoljstvo vlastitim izgledom pridonosi da se i iznutra osjećamo još bolje. Bilo da se radi o želji za preoblikovanjem nekog dijela tijela koji nikada niste voljeli na sebi ili o uklanjanju masnih naslaga kojih se ne možete riješiti raznim dijetama i vježbama ili pak razmišljate o face liftingu kako biste izgledali mlađe. Možda još uvijek vjerujete da se morate pomiriti s onim što vam smeta i prihvatiti znakove starenja koje vam je podarila majka priroda. Međutim, uz današnje napredne medicinske i kirurške tehnike, možete uživati u promjenama i podariti svome tijelu baš onakav izgled kakav želite. Bojazan sa kojom se pacijenti najčešće susreću kod određenog operativnog zahvata, osim pristanka na anesteziju, postoperativnog oporavka i većeg novčanog izdatka, bila je i ta što nisu imali jasnu pretpostavku kako će izgledati, što je najviše utjecalo na prolongiranje odluke za operativni zahvat. U svjetskoj praksi isto tako postoje pokazatelji da je to najčešći razlog da od prve konzultacije do operativnog zahvata protekne i do godinu dana.

 

Konzultacije za povećanje grudi

Na dosadašnjim konzultacijama smo nakon rezultata mjerenja pomoću specijalnog grudnjaka u koji se umeću adaptibilni implantati, pokušali pacijenticama predočiti koju bi veličinu grudi mogle postići nakon ugradnje fiksnih implantata. Glavni je problem u tome što su one same morale vizualizirati kako će to u konačnici izgledati. Nakon što se u grudnjak umetnu vanjski probni umeci, slika u ogledalu nije mogla dati preciznu predodžbu konačnog izgleda. Pogotovo, pacijenticama sa spuštenim grudima bilo je teško predočiti da samo postavljanje implantata neće riješiti njihov problem. Iako doktori ulažu izniman trud pokušavajući klijenticama objasniti razloge zbog kojih je svaka augmentacija individualna i kako u njihovom slučaju dobiveni rezultat možda neće biti isti onom koji su skupa s partnerom vidjeli na ženama s naslovnica, dosadašnje metode nisu pružale dovoljno uvjerljivu sliku koja bi ih približila realnim očekivanjima. Čak i nakon temeljitog i iscrpnog objašnjavanja samog zahvata, ni mi liječnici koji se bavimo estetskom medicinom, nismo bili sigurni da je pacijentica dobila sve moguće informacije i da ima pravu predodžbu u što se upušta.

Kako izgledaju konzultacije s Vectrom 3D

 Uz sva teorijska objašnjenja zahvata, na sadašnjoj konzultaciji u Poliklinici Bagatin pacijentica dobiva i vizualnu predodžbu kako će izgledati nakon operativnog zahvata povećanja grudi. Simulirana slika povećanih grudi, s implantatima koje ste vi izabrali na pregledu, ono je što daje treću dimenziju. Jer vi, zajedno s vašim liječnikom, na svom trodimenzionalnom modelu možete vidjeti kako ćete izgledati nakon operacije i je li to ono što ste zamišljali. Na Vectri 3D prvo se napravi digitalno snimanje vašeg tijela s prednje strane i na ekranu se prikaže vaša trodimenzionalna slika, a zatim slijedi analiza u suradnji s vama, kako bi se simulirao vaš novi, budući izgled. Tako možete odmah vidjeti vaše grudi već uvećane za određenu veličinu, a isto tako možete usporediti koja je razlika s obzirom na postojeću, što nam omogućuju kompjuterska mjerenja. Izbor implantanata odgovara konstituciji i mjerenjima koja su ranije učinjena. Na vašem 3D modelu analiziramo izgled s više različitih veličina implantanata, od najmanjih pa do onih najvećih koje je moguće ugraditi, a kako bismo utvrdili je li to u skladu s onim što ste očekivali. Ukoliko je vaša simulirana slika povećanih grudi, a koju ste već predoperativno dobili pomoću Vectre 3D, u skladu sa vašim željama, možemo utvrditi i termin operacije. Isto tako, tada ćete dobiti i sve upute za ono što je potrebno učiniti prije samog zahvata.

Ovo mijenja sve, zar ne!?

S obzirom da su fotografije u 3D, vaše slike se mogu rotirati i promatrati s bilo kojeg stajališta, mogu se napraviti izmjene na raznim točkama, što omogućuje da odmah vidimo željeni rezultat. To pacijentima uvelike pomaže u njihovoj odluci za određeni estetski zahvat. Tako je moguće simulirati rezultate korekcija na vašem licu kao što su uklanjanje kvrga na nosu, skraćivanje vrška nosa i drugih nepravilnosti, stavljanje implantata u bradu kako bi se postigao sklad s ostalim proporcijama lica, isto tako možete vidjeti kako biste izgledali kad biste osvježili lice pomoću filera ili botoxa. S trodimenzionalnim pogledom na vaše tijelo možete imati i predodžbu kako biste izgledali s ravnim trbuhom ili podignutom stražnjicom, kao i uvidjeti hoće li zahvat kao što je liposukcija, dati one rezultate koje vi želite. Simulacijom vašeg budućeg izgleda možete razlučiti koliko je ono što vidite na ekranu u skladu s vašim očekivanjima. Najbolji dio Vectre 3D je da je u veće zadovoljstvo pacijenta cjelokupnom uslugom. To je upravo ono što vam naši doktori u Poliklinici Bagatin mogu ponuditi. Od sada smo bliže vašim željama i mogućnosti da ih pretvorimo u stvarnost. Postotak dobiven na osnovu svjetske prakse, govori da se simulacija u rukama profesionalnog kirurga, maksimalno približila dobivenom rezultatu.

Aparat MED CONTOUR - prva prava alternativa operativnoj liposukciji

Predstavljamo vam Med Contour, dokazano najbolji uređaj za oblikovanje tijela bez noža. Med Contour je jedini uređaj na svijetu koji daje trajne rezultate.

Pozitivni učinci Med Contour-a: smanjuje obujam tijela, uklanja celulit, zateže kožu i ublažava postoperativne bolove i otekline kroz poboljšanu cirkulaciju krvi. MC postoperativno potpomaže oblikovanju i zatezanju kože na tretiranim područjima. Također su primijećeni bolji rezultati kada se koristi Med Contour tretman u kombinaciji s liposukcijom.

Ovo je prvi put da uopće jedan uređaj na svijetu ima priznanje od struke i predstavlja trenutno najbolje dostupan tretman neinvazivnog oblikovanja tijela. Od sada, ovaj tretman koji je po mišljenjima vodećih svjetskih kirurga i stručnjaka iznimno podigao ljestvicu i proširio horizonte u neinvazivnom oblikovanju tijela, trenutno možete potražiti jedino u Poliklinici Bagatin.

Nova usluga u Poliklinici Bagatin – Liposukcija + Dr. Dinko Bagatin

Sa liposukcijom +, naše klijente prvo tretiramo sa 2 MC tretmana, pri kojima omekšamo tkivo i učinimo ga pogodnijim za lipsukciju. 2-4 tjedna nakon liposukcije klijent se podvrgava 2 puta MC tretmanom, gdje se dodatno zateže koža i izglađuju neravnine kako bi smo pružili još učinkovitije rezultate kombinirajući više tehnika (invazivno, neinvazivno). (ps)

 

 

 

 

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox