Grupa Harvo Jay pobjednici treće finalne večeri Karlovačko RockOff festivala

16/10/2017

Moćni osječki trojac Harvo Jay pobjednik je treće finalne večeri Karlovačko RockOffa. Sasvim zasluženo, iako se svakom od pet bendova koje smo imali prilike čuti dokazao na svoj način. Harvo Jay su prvi zauzeli pozornicu i zadivili stručni žiri, ali i većinu publike koja, pretpostavljam, nije bila upoznata s radom ovog mladog benda.


Karlovačko RockOff natjecanje je koje daje priliku mladim i/ili neafirmiranim sastavima za predstavljanje široj publici. Unatoč odluci organizatora kako će oba zagrebačka finala i superfinale imati slobodan ulaz, nevelik prostor Katrana nije bio potpuno ispunjen, no skupilo se oko 150-200 ljudi. Iako je dio publike u određenim trenucima žamorom narušavao atmosferu, bendove to, nasreću, nije omelo u nastojanju da se predstave u najboljem mogućem svjetlu, ponajprije, jasno, stručnom žiriju.

A žiri su, kao i dosad, činili novinar i publicist Hrvoje Horvat, glazbenici Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Damir Martinović Mrle (Let 3) i Alen Marin (Kojoti) te producent Denis Mujadžić Denyken. Poznata petorka nije bila odviše stroga, za svaki bend su imali barem par riječi hvale, a njihov konačni izbor, iako logičan, nije bio sasvim očekivan.

Najveći uspjeh Karlovačko RockOffa, ne samo sinoć, je što daje priliku bendovima zaista najrazličitijeg izričaja za proboj na sceni. Nastup u finalu, a poglavito u superfinalu, nešto je što se pamti i ponosno zapisuje u biografiju dotičnog benda. Svojom se koncepcijom ovaj festival smjestio negdje između demo festivala (po nakani, ne po svrsi) i festivala srednje veličine kakvi su sve popularniji u Hrvatskoj. U svakom slučaju, vjerujem u svrhu ovakvog Karlovačko RockOffa te se iskreno nadam da će nastaviti s rastom idućih godina kako bi to postao događaj koji se u nešto široj javnosti zaista s napetošću iščekuje.

Iduće, drugo zagrebačko finale Karlovačko RockOffa je na rasporedu u četvrtak, 19. listopada, dok će superfinale ukupnog pobjednika odrediti 3. studenog. Domaćin obaju događaja ponovno će biti Katran. (Filip Katić) PS/SŠ

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox